Japansk teseremoni i Køben

DRIKK EKTE JAPANSK TE HOS SING TEHUS 

Noe av det beste jeg vet når jeg er ute å reiser er å legge vekk telefonen og bare gå i den retningen jeg syntes det ser finest ut. Plutselig dukker det opp steder som Sing Tehus og du bare merker med en gang at dette blir en opplevelse.

Vi satte oss ned litt uvitende og fikk hver vår meny med forskjellig te. Nå ser du kanskje for deg et A4 ark med sort te, frokost te og grønn te? Nope, denne menyen var stor og med alle mulig tenkelige varianter av te fra grønn te, Oolong te til fermentert urtete. Vi ante ikke hva vi skulle velge, så vi ba de velge og sette sammen en liten teseremoni for oss.

Den første teen vi fikk servert var en japansk grønn te hvor bladene kan trekkes hele tre ganger etter hverandre, en litt uvant smak – men veldig spennende. Også elsker jeg koppene og de små skålene under. Vi spiste også dagens kake som var laget på te og japansk mochi.

Den andre teen var en litt mer kjent variant av en urtete med appelsin og ingefær, om jeg husker riktig. Så godt!

Tehuset er fylt opp med fine kopper, skåler og tesett. Umulig å gå tomhendt hjem derfra, så jeg kjøpte to tekopper med noen tilhørende skåler som jeg skal vise dere senere.

Lyst til å oppleve te på ekte vis? Da må du innom Sing tehus på Kompagnistræde 30, København.