Houseplant of the week

HJERTEFORMET, GRØNN OG FIN

Det er alltid hyggelig å fylle opp hjemmet med litt flere grønne planter når innesesongen nærmer seg. Og denne lille, fine grønne planten kom jeg over her om dagen. Med sine grønne hjerteformede blader med fine tegninger på, så måtte den nesten få bli med hjem.

Anthurium heter den, eller flamingoblomst som den blir kalt på norsk. Det finnes utallige sorter, og jeg tror kanskje dette er en Anthurium Clarinervium. Fin er den i hvertfall!

Den liker seg best i skyggen og er ikke noe glad i kald trekk, så jeg skal finne en lun fin plass til den, der den slipper å stå midt i sola. Forhåpentligvis så liker den seg godt hjemme hos meg, og vokser seg stor og fin. Og jammen meg hadde den ikke litt flaks og, for hver fredag er det SPA for plantene mine. Da blir de bært inn i dusjen og får seg en god dusj og masse vann. Det ser man fort at de trives med! (Bare husk å la de renne godt av seg etterpå, så de ikke blir stående med masse vann på skålen).