Det er så lite som skal til

JEG KALLER DET LAVTERSKEL-HYGGEN

Å plukke med seg  3-4 blomster fra veikanten og putte de i ett vannglass. Det skal ikke mer til for å skape litt hygge i hjemmet. Lavterskel-hygge kaller jeg det. Jeg har skrevet om det i boken min og, litt om hvor viktig det er å omgi seg med fine ting som gir deg glede. Det er fort gjort å tenke at hvordan noe ser ut handler om noe overfladisk. Men skjønnhet og vakre ting påvirker hjernen rent kjemisk. Stoffet dopamin som gir oss følelsen av glede og velvære frigjøres i kroppen vår når vi ser noe pent.

Tenk at ett vannglass med markblomster kan gjøre nettopp det. Ganske fint!

For det handler ikke om å ha de fineste hjemmet med de dyreste koppene, det handler ikke om å ha det perfekt hjemme. Det handler faktisk ikke om ryddighet og renhet i det hele tatt, for det kan være koselig i et rotete rom. Det handler om harmoni og god energi, som å sett noen blomster i ett glass, å lage noe fint å hvile blikket på.