Houseplant of the week

SO PRETTY I WANNA SQUEEZE IT

Hils på den nye grønne planten min. Den er så tullete fin! Falt pladask for det nydelige mønsteret på bladene. Det minner meg nesten litt om reptilmønster og det kjenner jeg at jeg kan like.

Det er en form for Calathea, en grønn plante som kommer i masse forskjellige varianter, med ulike mønster og sjatteringer. Men akkurat nå står denne versjonen hjertet mitt nærmest, Calathea Musaica heter den. Også kalt mosaikkplante. Planten har sin opprinnelse i regnskogen i Sør-Amerika og den har også ivaretatt sin naturlige jungelrytme. Det vil si at den lukker seg hver kveld, når det mørkner – og på morgenen åpner den seg igjen!

Det sies også at den liker seg utendørs nå på sommeren, men følg litt med på den. Hvis bladene begynner å endre farge så har den kanskje fått litt for mye sol.