Før byen våkner til liv

SIGHTSEEING VED MORGENGRY

Når jeg ferierer i storbyer, så elsker jeg å stå opp grytidlig på morningen, ta på meg joggeskoene og ta meg en løpetur i gatene. En perfekt måte å bli litt mer kjent i byen, det er helt utrolig mye man rekker å se i løpet av en liten løpetur. Også er det veldig deilig å gjøre det før byen har våknet til liv, når det enda er rolig i gatene og folk så smått har begynt å gjøre seg klare for en ny dag. De få som er ute i gatene for å hente posten sin, gå en morgentur med hunden eller ta en kaffe på den lille kaféen på hjørnet er litt ekstra blide og imøtekommende og du får smil og et «hei» overalt hvor du løper.

I Budapest var jeg ute i gatene i det de små blomsterbodene ble klargjort for en ny dag. Og det var så hyggelig å se! Store kasser med blomster og planter ble pakket frem, og bodene bugnet mer og mer for hvert minutt som gikk. Jeg måtte bare stoppe litt opp og ta en titt. Kjenner jeg er litt ekstra svak for de store plastkassene med blomster, det er noe urbant og fint med de, er du ikke enig?