Marengs med sitron

SKAL DU NOE HYGGELIG I PINSEN?

Kanskje du har noen festlige planer denne helgen og har planer om å bake? Test ut disse her da vel! Søte, syrlige og knasende – vi har laget små marengs med lemoncurd. Det blir jo nesten som pavlova i små porsjoner. Men i stedet for krem og frukt så har vi fylt de med deilig frisk smak av sitron, nemlig lemon curd.

Disse er helt perfekte å lage til sommerens fester, de både smaker digg og du kan lage de en dag i forkant.

Du trenger følgende:

– 4 eggehviter

– 180-200 gram sukker

– Lemon Curd (kjøp den ferdig, eller lag vår variant)

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs. Når marengsen er ferdig skal du kunne snu bollen på hodet uten at marengsen faller ut. Sett stekeovnen på 100 grader og finn frem en stekeplate som du dekker med bakepapir. Putt marengsen i en sprøytepose, nå skal du sprøyte små reder av marengsen. Et lite tips er å tegne opp små sirkler på bakepapiret, så har du en mal. Bruk et passende kjøkkenglass og tegn rundt kjøkkenglasset med en blyant, så er det lettere å sprøyte fine sirkler. Sørg for å lag en liten kant ytterst, og en grop i midten – akkurat som et rede. Stek på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Marengsen skal tørke ut mer enn den skal steke. Skru av ovnen etter en times tid og la marengsen stå og avkjøle seg i ovnen. Deretter er det bare å fylle de små marengsene med lemon curd!

Ekstra fint blir det hvis du har litt blomsterstrøssel, eller kanskje noen friske bær å pynte med.