Sunday Banana Bread

WHO WANTS BANANA BREAD FOR BREAKFAST?

Ny søndag, og en en ny deilig søndagsfrokost. Og i dag har vi gått for en liten kakeklassiker, som fint kan fungere som frokost på en søndag. Nemlig en saftig, god banankake eller bananbrød om du vil!

For å lage denne banankaken så trenger du følgende:

– 3 store bananer, godt modne

– 1 dl Olivenolje Extra Virgin

– 1 spiseskje honning

– 2 dl havregryn (og litt ekstra til topping)

– 2 dl mel, gjerne speltmel

– 2 egg

– 1 dl mandelmelk (eller annen melk)

– 2 teskjeer bakepulver

– 1 spiseskje kanel

– en klype salt

Start med å mose to av bananene i en bolle. Tilsett deretter oljen, eggene, mandelmelken og honningen og bland godt. Deretter tilsetter du de tørre ingrediensene og blander til det blir en jevn røre. Smør en brødform og hell oppi røren. Del en hel banan på langs og legg på toppen av røren, og strø over havregryn. Stek på 160 grader i cirka en time. La det avkjøle seg litt før du skjærer i det.

Server gjerne med en god porsjon nugatti til! Banankake er også en liten koselig vertinnegave, pakk det inn med en kakeserviett og en fin sløyfe.