The ultimate comfort dish

VEGAN SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE, PER FAVORE

Det er få ting som slår en deilig tallerken med bolognese! Hvis du spør meg, så er det ultimat comfort food. Her har vi laget en vegansk variant av klassikeren, med masse deilige grønnsaker og friske urter. – Pretty sure you gonna love it, if you’re vegan or not!

Til vegan bolognese trenger du:

– 1 pakke god spaghetti (eggfri pasta hvis du ønsker en helvegansk rett)

– 2 stenger med selleri

– 2 gulrøtter

– 2 løk

– 2-3 fedd hvitløk

– 1 boks røde linser

– 2 bokser hakkede tomater

– 1 teskje balsamicoeddik

– en klype chiliflak

– fersk oregano, bladpersille og basilikum

– pinjekjerner

– god olivenolje

Start med å hakke selleri, løk, gulrøtter og hvitløk i fine biter. Ha litt olivenolje i en panne og stek grønnsakene på middels varme til løken har blitt myk. Tilsett hakket bladpersille og oregano, og en liten klype chiliflak – her gjelder det å smake seg litt frem. Hell de røde linsene i et dørslag og skyll de godt i kaldt vann, før du tilsetter de i pannen sammen med de to boksene med knuste tomater. La det stå og putre en god stund, i hvert fall til grønnsakene er møre – men gjerne lenger, da setter smakene seg ekstra godt. Kok opp spaghetti i en egen gryte – pass på mot slutten, den skal være al dente! Mot slutten av koketiden tilsetter du hakket basilikum og balsamicoeddik i stekepannen og smaker til med salt og pepper. Hvis du synes sausen trenger litt mer væske, tilsett litt av pastavannet.

Dryss over litt pinjekjerner og basilikum rett før servering og nyt en tallerken full av gode smaker!

«Life is a combination of magic and pasta» – Federico Fellini