Essential oil of the week

FRESHNESS IN A SMALL BOTTLE

Det er få ting som lukter så fresht som bergamott! Bergamott er et lite sitrustre som vokser i Italia, Sørøst-Asia og nord i Afrika, det ser nesten ut som et lite appelsintre i miniatyr. Navnet har den fra byen Bergamo i Italia, det første stedet olje ble utvunnet fra bergamott. Eterisk olje fra bergamott blir utvunnet fra skallet på frukten, like før den blir moden. Oljen har en deilig, fruktig lukt av sitrus med et lite hint av blomster. Lukk øynene for deg et frodig italiensk landskap med sitrustrær og friske, hvite blomster – slik er det oljen lukter!

Bergamottoljen passer perfekt i diffuser hjemme, da den gir så frisk og god lukt! En lukt som virker oppkvikkende og forfriskende, men den kan også virke beroligende – og er derfor perfekt når du føler deg litt stresset.

I Italia har bergamottolje blitt brukt i folkemedisin i åresvis, da spesielt mot infeksjoner og betennelser – da den kan virke antiseptisk. Husk å alltid blande ut eteriske oljer i en god baseolje, slik som mandelolje eller druekjerneolje, hvis du skal bruke den i kontakt med huden eller i badevannet.

Du kan også lese mer om deilige eteriske oljer her, vi har også skrevet om lavendel, eukalyptus, frankincense og palmerosa.