Time to bleach dye

KRYSS FINGRENE FOR AT DETTE BLIR SUKSESS

Batikk, shibori, dip dye – hjemmefarging av tekstiler er skikkelig hot nå! Og siden det nærmer seg sommeren ville jeg teste ut en variant med bleking. Du vet den solblekede looken tekstiler får når de har hengt ute i solen over tid. Den looken vil jeg leke meg litt med!

Jeg har tatt et blårutete kjøkkenhåndkle, tvinnet det og festet strikker rundt det. Dette fordi jeg ikke vil ha en helbleket look, men jeg vil ha et litt tilfeldig resultat der noen partier er blekere enn andre. Så har jeg fylt klor i en balje og lagt tørklet oppi. Så er det bare å vente og følge med! Når du synes det er bleket nok, så tar du det opp av baljen, fjerner strikkene og skyller det godt før du slenger det i vaskemaskinen. Og du, vær litt forsiktig med hendene dine, bruk gjerne hansker og sørg for at det er godt med lufting når du holder på med klor – det er ganske sterkt.

Så langt virker dette lovende, er du ikke enig? Om litt skal dere få se det ferdige resultatet!