Noe søtt til festbordet

FORM FINE SUKKERBITER TIL FESTBORDET

Det er veldig ofte de små detaljene som avgjør. Fine, små ting som kan løfte et vanlig festbord til noe gjestene kommer til å snakke om i etterkant. Og det er ofte de bittesmå tingene som gjør den store forskjellen. Her deler jeg et enkelt lite tips med dere – nemlig å lage sukkerbiter i små, søte former! Kanskje noe å teste ut til 17.maibordet?

Og det er tullete lettvint! Det eneste du trenger er sukker, litt vann og noen fine isbitformer. Hell en god slump sukker i en bolle og tilsett bittelitt lunkent vann. Og her må du være litt forsiktig, det er nemlig overraskende lite vann som skal til – start med noen få dråper og tilsett litt mer etterhvert. Rør godt rundt, slik at sukkeret og vannet blandes godt. Du skal ha akkurat nok vann til at sukkeret danner en tykk masse som lar seg forme litt, men det skal på ingen måte være flytende. Deretter fordeler du sukkermassen i isbitformen. Klem sukkermassen godt nedi formene, ellers vil sukkerbitene bli for porøse og smuldre opp. Så er det bare å sette formene i romtemperatur og la sukkerbitene stå og tørke. La de heller tørke litt for lenge, enn litt for kort – ellers kan sukkerbitene dele seg opp når du vipper de ut av formen. Jeg lot de stå i nesten to døgn før jeg var helt sikker på at de var tørre.

Sånn, så enkelt var det! Finere sukkerbiter skal du lete lenge etter.