For your easter breakfast

EN VÅRLIG PÅSKE FORTJENER VÅRLIG FROKOST 

Vi tenkte å ta opp igjen denne oppskriften fra november, da disse rundstykkene smaker utrolig godt og blomsterformen passer perfekt til en vårlig påske. I påsken har vi gjerne litt mer tid til lange gode frokoster og da er det helt perfekt å lage disse.

Du trenger:
7 dl skummet melk
1 pakke gjær
2 ts salt
3 ss sukker
1 dl smeltet smør
ca 1 kg hvetemel

SÅNN GJØR DU:
Hell mel og smuldre opp gjær i en bolle, putt i salt og sukker. Varm melken til ca 30 grader og smelt smør. Putt alt sammen i bollen på en kjøkkenmaskin og bland sammen. Deigen skal heve i ca 30 minutter under kjøkkenhåndkle (den skal vokse seg dobbelt så stor).

Rull en stor bolle i midten og fest mindre boller rundt slik at du får en blomsterform. Når blomsten er ferdig lar du de etterheve i 5-10 minutter. Pensle med egg og dryss valmuefrø i midten. Varm opp ovnen til 250 grader, over- og undervarme. Rundstykkene er ferdige når de har fått en gyllen, fin farge – etter ca 10-15 minutter.

Nyt dagen din!