Choose happiness

15 TING SOM GJØR DEG LITT GLADERE

Nå nærmer det seg påske og noen dager med fri. Noen fridager man kan fylle med akkurat det man vil, om det er total avkobling eller masse moro. Noen dager med fri er også en fin måte å etablere noen nye gode rutiner. Her er en liten liste over ting som gir litt mer glede i hverdagen og som er fine å øve seg på!

1.  Gled noen andre! Det er få ting som gleder mer enn å glede noen andre – spread that happiness like confetti!

2. Øv deg på å være takknemlig. Sett av noen minutter hver kveld, rett før leggetid, til å tenke over hva du har grunn til å være takknemlig for denne dagen. Skriv det gjerne ned!

3. Logg av. Minst en time hver dag. Legg bort mobil og all elektronikk, start med en time per dag og øk gjerne etterhvert.

4. Feir de små tingene! Husk å gi deg selv ros for å gjennomføre små og store oppgaver, alt fra å lære deg noe nytt til å ta en samtale du har gruet deg til. Gi deg selv et klapp på skulderen, vær flinkere til å være din egen heiagjeng!

5. Legg deg når du er trøtt. Ikke la enda en episode på Netflix skli ut til en halv sesong. Prioriter søvn en periode – kjenn hvor godt det gjør deg!

6. Lær deg noe nytt, eller ta opp igjen en gammel hobby. Du kan for eksempel teste ut maling på porselen, det var veldig gøy og resultatet blir jo så fint!

7. Vær mer ute! Frisk luft og litt vitamin D gjør underverker for humøret.

8. Move. Finn en treningsform du liker, det kan være løping ute, yoga eller en ren svettefest – det som føles riktig for deg. Om det så bare er å ta trappene. Å bruke kroppen sin føles alltid godt!

9. Bruk mer tid på de du er glad i. Og mindre på de som suger energien ut av deg.

10. Legg planer. Å planlegge godt frigjør mer tid til andre ting. Og putt gjerne inn noe å glede seg til på agendaen, det er alltid fint å ha noe å se frem til!

11. Start morgenen med en god strekk. Bruk et minutt eller to til å strekke deg godt før du står opp.

12. Smil til speilbildet til!

13. Kjøp blomster til deg selv. Det fortjener du!

14. Vær litt flinkere til å si «hei» og smil til de rundt deg – om det er trikkesjåføren, naboen du aldri har hilst på eller den gamle damen du går forbi hver morgen.

15. Og husk – you’re the one in charge of your own happiness!