DIY Lemon + pepper scrub bar

LAG DIN EGEN DEILIGE SÅPE MED EKSFOLIERENDE PEPPERKORN

Har du lyst til å preppe huden for våren med en digg hjemmelaget skrubb med sitron og pepper? Du kan enkelt lage de selv, det tar bare bittelitt tid.

Det første du trenger er såpemasse, det kan du kjøpe hos Panduro, noen få apotek eller helsekostbutikker. Deretter er det bare å følge anvisningen på posen med såpemasse, fremgangsmåte er litt forskjellig fra type til type – men som regel går det ut på å smelte såpemassen i vannbad. Når den er smeltet så tilsetter du zestet sitronskall for deilig duft og farge, og hele pepperkorn for en skrubbende effekt. Du kan også bruke havregryn eller kaffegrut hvis du ønsker en mer finkornet skrubb. Jeg tilsatte også litt kokosolje, for litt ekstra pleiende effekt. Og ønsker du å tilsette en essensiell olje, så gir det en ekstra god duft! Deretter heller du blandingen i en passende form og setter kjølig til den har stivnet. Dypp deretter formen i litt varmt vann, så kan du enkelt vippe ut såpestykkene!

Ha gjerne såpestykkene i en eske eller beholder, de kan fort smelte unna hvis de blir liggende løst i dusjen!