Essential oil of the week

NÅR ROSE MØTER LUKTEN AV SITRUS

Palmarosa er en litt sjeldnere eterisk olje, litt mer ukjent enn klassikere som eukalyptus, lavendel og frankincense. Palmarosa utvinnes av palmarosagress som hovedsaklig vokser i India, Nepal og Pakistan og gresset er kjent for sin søtlige lukt. Palmarosaoljen dufter som en blanding av rose og sitrusfrukter, en frisk duft som er helt perfekt på våren.

Palmarosaoljen er kjent for å være antibakteriell og blir ofte brukt i hudpleie da den også sies å være fin mot aldringstegn i huden. Den er super å bruke i en diffuser hjemme, for en behagelig, frisk og vårlig duft i hjemmet, eller bland det med din favoritt baseolje og bruk den i et deilig fotbad eller i badekaret! Og har du noen roser som er på hell, så dryss de i badevannet – det blir et skikkelig magisk vårbad!