Sunday breakfast scones

BLUEBERRY POPPY SEED SCONES

Denne søndagen har vi bestemt oss for å bake. Nydelige scones med blåbær og sitron, med en frisk, kremet toppingsaus med valmuefrø. De er saftige, søte og syrlige – alt på en gang! Og de lages på under en time, fra start til slutt.

Finn frem følgende for å lage scones:

6 dl hvetemel

1 spiseskje bakepulver

1 spiseskje ekte vaniljesukker

2 spiseskjeer sukker (velg gjerne kokossukker hvis du liker det)

1/2 teskje salt

Cirka 8 spiseskjeer usaltet smør (må stå kaldt, da det skal rives på rivjern)

1 egg

Cirka 2-3 dl vaniljeyoghurt

3 dl frosne blåbær

Sitronskall fra 1/2 revet på zestjern

Du kan starte med å sette ovnen på 200 grader. Finn frem en bakebolle og bland hvetemelet, sukkeret, bakepulveret, vaniljesukkeret og saltet. Ta smøret ut av kjøleskapet og riv det på et rivjern. Deretter putter du det revne smøret oppi bakebollen og rister bollen og blander forsiktig slik at melblandingen og smøret blander seg. Du skal ikke røre, bare vend smøret inn i melblandingen og hjelp gjerne til litt med å riste på bollen. Når smøret er jevnt dekket med mel så blander du inn egg og yoghurt. Miks forsiktig, det skal ikke bli en jevn deig, mer en litt knudret blanding. Så vender du inn blåbærene og sitronskallet.

Finn frem en bakepapirkledd stekeplate og vend bollen opp ned så deigen faller ned på bakeplaten. Trykk deigen utover platen, den skal være cirka 2,5 cm tykk. Stek i mellom 15-18 minutter. Mens sconesen står i stekeovnen kan du gjøre klar den kremete toppingsausen.

Til toppingsausen trenger du følgende:

2 spiseskjeer smeltet smør

1-2 dl melis

Saft fra 1 sitron

1-2 spiseskjeer valmuefrø

Start med å smelte smøret, deretter tilsetter du melis til toppingkremen får en passelig tykk konsistens. Så kan du tilsette sitronsaft, her bør du smake deg frem – husk at toppingsausen skal være litt syrlig. Til slutt tilsetter du valmuefrøene og blander godt. Hvis toppingkremen er for tynn eller tykk, så tilpasser du bare med mer melis eller litt mer væske.

Når sconesen har avkjølt seg litt, så er det bare å toppe de med den digge sausen – og nyyyyte!