An Italian Lunch in Oslo

EN LITEN BIT AV ITALIA PÅ FROGNER

En liten gåtur fra kontoret så ligger det en deilig, italiensk perle – perfekt når vi vil ha italiensk til lunsj. I det man går inn dørene så føler man nesten at man har kommet til Italia. Beskjedene fra servitørene til kokkene på kjøkkenet går på italiensk, det durer i espressomaskinen og man kan kjenne lukten av nybakt focaccia.

Og på ekte italiensk vis så liker vi å starte måltidet med antipasti, Italias svar på tapas. Og selvfølgelig en caprese salat, det er en all time favoritt fra det italienske kjøkkenet. Man merker fort at Vineria Ventidue har mange stamgjester, både norske og italienske. Servitørene og eieren Sandro er på fornavn med mange av gjestene og slår av en liten prat om planene for dagen og hvordan de har det – litt det samme man opplever på den lokale trattoriaen på landsbygda i Italia. Og vi har ikke sittet så lenge ved bordet før det føles helt naturlig for oss å slenge på noen italienske gloser. Det føles som en bitteliten del av Italia, midt på Frogner.

All maten er laget fra bunnen av, av italienske kokker – man får den autentiske smaken av Italia. Hver dag bakes det fersk focaccia, så den er alltid rykende fersk fra ovnen. Og apropos focaccia, visste du at italienerne ikke spiser focaccia som en slags starter, men de bruker brødet til å få med seg de siste restene av pastasaus eller pesto på tallerkenen. Det kalles for fare la scarpetta.

Eieren av Vineria Ventidue, Sandro Parmeggiani, driver også en gård i Italia der det produseres olivenolje og vin. Sandro og kona Hanne startet restauranten fordi de savnet et sted som føltes genuint italiensk på Frogner, it’s an italian love story!

Pastaen er laget fra bunnen av og det smakes! Og tåler du ikke gluten, så har de fantastisk glutenfri pasta også. Alle de fire kokkene er fra Italia og det ligger mye stolthet bak hver rett som kommer på bordet.

Det er en skikkelig god og avslappet stemning i lokalene. Selv om man ikke forstår et kvekk italiensk, så skjønner man at det er mye humor blant gjengen som jobber der.

Vineria Ventidue finner du i Gimleveien 22, en litt rolig sidegate på Frogner. De har også en uteservering utenfor, så nå gleder vi oss til sol og litt mer varme slik at vi kan sette oss ned der å spise lunsjen. Non vediamo l´ora! (Vi kan nesten ikke vente!)