Hjemmelaget Nutella

HOME IS WHERE THE NUTELLA IS

Det er lett å ha et lidenskapelig forhold til Nutella. Kombinasjonen av sjokolade og nøtter er noe av det beste som finnes. Men har du testet ut å lage din egen Nutella? Det er nemlig ganske fort gjort – og usannsynlig godt!

Vi tar ofte ting litt på slump, så ta utgangspunkt i disse ingrediensene og tilpass litt etter egen smak og hva du foretrekker.

Du trenger følgende:

– 3dl hasselnøtter

– 3 spiseskjeer kokosolje

– 3 spiseskjeer kokossukker eller honning

– 2 toppede spiseskjeer kakaopulver, gjerne raw-varianten

– 1 teskje ekte vaniljesukker

– 1 klype himalayasalt

Forvarm ovnen til 150 grader. Spre hasselnøttene utover en bakepapirkledd stekeplate. La hasselnøttene bakes i ovnen i cirka 10 minutter. La hasselnøttene avkjøles før du hakker de i mindre biter (Dette gjør jobben enklere for blenderen eller stavmikseren din). ha hasselnøttene i en blender eller bruk stavmikser, husk at du trenger en ganske kraftig maskin for å lage smør av nøtter. Blend nøttene til de blir kremete i konsistensen, ha deretter oppi kokosoljen og bland videre. Tilslutt har du oppi kokossukkeret, kakaopulveret, vaniljesukkeret og himalayasaltet. Smak deg litt frem til du finner den rette balansen mellom smakene, og bruk litt mer kokosolje eller honning hvis du ønsker en litt mer flytende konsistens.

Helt perfekt på pannekaker, nybakt brød eller bare en diger skje når du er litt fysen. Husk å ta den ut av kjøleskapet og la den stå litt på benken før du skal bruke den, da den stivner når den står kaldt.

Pst! Om litt kommer vi med et forslag til noe skikkelig deilig du kan bruke den hjemmelagde nutellaen til  – gled deg!