Pasta med smak av vår

SPAGHETTI MED EN SMAK AV SITRON

Jeg elsker pasta! Og jo renere smaker, jo bedre synes jeg det er! Så spaghetti med olivenolje, friske sitroner, bladpersille, hvitløk og persille er en slager hos meg. Og ekstra deilig nå som vi går mot lysere tider. Enkelt å lage og veldig, veldig godt!

Du trenger:

1 sitron
God olivenolje
Hvitløk
Tørkede chiliflak
Bladpersille
– Og en skikkelig god pasta

  1. Finn frem ett zestjern og zest skallet på sitronen. Hakk opp en håndfull bladpersille og bland det sammen. (Lukter tullete godt)

2.Finn frem en stor stekepanne og hell en god slump med olivenolje i pannen (det er dette som blir sausen din, så vær raus). Sett stekepannen på lav varme, veldig viktig at den ikke begynner å steke. Den skal kun varmes opp forsiktig. Tilsett bladpersille og sitron i miksen.

3. Hakk opp hvitløk i tynne skiver og tilsett de i oljeblandingen. Strø over tørket chili og smak til med salt og pepper. La dette stå noen minutter på lav varme slik at oljen får smaken av alle de gode ingrediensene.

Sett over vannet til pastaen din. Husk å tilsette salt i vannet. La spaghettien koke til den er al dente.

Hell av vannet og ta spagettien tilbake i kjelen. Hell over oljeblandingen. Og voilá – du har laget en supergod pasta med smak av sitroner!

Og du?  Sett på playlisten «Italian Dinner Party» eller «Italian Cooking Music» mens du står på kjøkkenet for å komme i stemning.

Supergodt med ett dryss med parmesan for deg som liker det også!

Foto: Trine Merete Olsen