Digge syltede grønnsaker

SKIKKELIG DIGG & SÅ ENKELT

Har du prøvd å sylte grønnsaker før? Hvis ikke, så vil du bli overrasket over hvor enkelt det er. Og ikke minst digg! Jeg elsker å ha masse grønnsaker tilgjengelig, i ulike former – for da spiser jeg så mye mer av det! Syltede grønnsaker er supergodt i salater, i summer rolls, som tilbehør til middagen eller bare som snacks.

Så enkelt er det å sylte grønnsaker selv – det eneste du trenger er de grønnsakene du ønsker å sylte, sukker og klar edikk eller eplecideredikk. Her har jeg valgt å sylte regnbue-gulrøtter og beter. For å fylle et medium stort sylteglass så trenger du:

– 4-5 gulrøtter eller 3-4 medium store beter

– 1 dl eplecideredikk eller klar edikk 7%

– 2 dl sukker

– 2 dl vann

Kok opp vann, edikk og sukker, la det småkoke helt til sukkeret har løst seg opp. Skjær grønnsakene i tynne strimler og legg i et glass med tett lokk. Fyll opp hele glasset med grønnsaker og hell deretter over den varme laken. Sett på lokket og la det stå på benken og avkjøle seg før du setter det i kjøleskapet.

Jeg synes grønnsakene blir aller best hvis de får stå minst et døgn før du spiser de.