En varmende god suppe

DEILIG SUPPE NÅR VÆRET RUSKER UTE

Noe av det beste vi vet er deilige supper – masse god næring, enkelt å lage og perfekt på denne tiden når det er kaldt ute og snøen laver ned. Kremete og fyldige supper er alltid en vinner om vinteren og dersom du trenger litt inspirasjon på middagsfronten kan du jo teste ut denne deilige suppa med søtpotet og røde linser!

DU TRENGER:

1 stor søtpotet
4 gulrøtter
1 gul løk
1 tommelstor bit ingefær
3 hvitløksfedd
1 chilli
1 pakke røde linser
grønnsaksbuljong i 1 liter vann
4 dl fløte (evt kokosmelk)
Salt, pepper og spisskummen 

Kutt opp alle ingrediensene. Stek gul løk og hvitløk på middels varme i noen minutter til de blir gylne. Putt så i resten av grønnsakene og fres de i noen minutter. (Dette må du ikke gjøre, men jeg syntes supper blir ekstra god og smakfull da). Putt i 1 liter vann og grønnsaksbuljong, og kok til grønnsakene blir møre. 

Når grønnsakene har blitt møre putter du alt i en blender eller bruker en stavmikser, bland inn røde linser og fløte (du kan også bruke kokosmelk om du ønsker det). Smak til med salt, pepper og litt spisskummen. 

Jeg liker når suppene er litt tykke og fyldige i konsistensen, men ønsker du den mindre fast kan du fylle på med litt mer vann og fløte. Bon Appetit!