Our «bye bye cold» elixir

LAG HJEMMELAGET HOSTESAFT

Det føles litt som om alle går og hangler om dagen, det er rett og slett den tiden på året. Og det er vel det siste man har tid til. Men plutselig kommer forkjølelsen og influensaen snikende. Derfor tenkte vi å dele oppskrift på vår egen «Bye bye cold» blanding, en hostesaft med futt i!

For å lage hostesaften vår, så trenger du følgende:

– 2 spiseskjeer manuka honning (du kan bruke vanlig honning også, men manuka honning er ekstra bra for deg)

– 2 spiseskjeer eplesidereddik

– Litt sitronsaft

– En halv teskje raspet fersk ingefær

– En kvart teskje cayennepepper

Putt alle ingrediensene i en liten krukke og rør godt sammen. Cayennepepperet og ingerfæren vil synke ned på bunnen når blandingen får stå, så rør godt med en teskje hver gang du skal ta en liten slurk. Oppbevar den gjerne i kjøleskapet.

Har du ikke testet manuka honning før, så anbefaler vi å gjøre det hvis du kjenner du begynner å brygge på noe. Manuka honning er ekstra antibakteriell, og er i århundre brukt mot alt fra influensa til sårbehandling. Blandingen er ganske hot, men det er bare digg. Og er du skikkelig tett, så er det ikke sikkert du kjenner den hete smaken – men den gjør garantert godt. Den kan både virke lindrende, men også forebyggende – så lag deg gjerne en liten krukke så snart du kjenner at det kiler litt i halsen! Og har du allerede blitt syk, så er den perfekt å ha stående i kjøleskapet slik at du kan gå å nippe litt av den etter behov. God bedring fra oss – ta vare på deg selv!