essential oil of the week

CALM & BALANCE IN A BOTTLE

I likhet med Eucalyptus er også lavendel en av oljene vi bruker hyppigst, men denne for å roe ned kroppen og få en god natt søvn. Ordet lavendel kommer fra latinske «lava», som betyr å vaske. Lavendelen var mye brukt til bad, både for duften og den beroligende virkningen. Romere, grekere og persere brukte lavendel som røkelse for å forhindre epidemier. På psyken kan lavendelolje virke både oppkvikkende og beroligende, men oljen er fremfor alt balanserende.

Hvis du har en nattmaske liggende hjemme kan vi nesten garantere deg at den er fylt med deilig lavendel. Ikke bare godt for kropp og sinn, den er også perfekt å bruke i vaskemidler til hjemmet. Det sies nemlig at lavendel holder innsekter på avstand og det gir et godt og sunt innemiljø.  

Lavendelolje har en antiseptisk og betennelseshemmende virkning på luftveiene og er derfor fin å bruke dersom du har pådratt deg en skikkelig forkjølelse. Det sies også at lavendel kan lindre ved forskjellige hudplager, så du kan fint bruke lavendel på huden, men eteriske oljer skal aldri brukes på huden uten å tynnes ut med en annen baseolje (f.eks mandelolje eller jojobaolje) Eller i et fullt badekar. Det er kun noen dråper du trenger, flasken er liten – men det er krutt i hver dråpe. 

Ettersom lavendel er blitt brukt i lang tid, så har den i noen sammenhenger fått rykte på seg å være litt «kjedelig», men langt derifra. Duften er en klassiker og egenskapene er mange. Ønsker du å lære mer om lavendel kan du klikke her.  Vi har også laget en guide om eteriske oljer, den finner du her.

PS. Det er ikke alle eteriske oljer man skal bruke pga sykdom, graviditet eller andre årsaker, derfor er det lurt at du leser deg opp selv så du ikke bruker ting som ikke er bra for deg. Du kan gjøre et enkelt googlesøk eller ta en prat med folk som jobber med dette profesjonelt.