Lag deg fine islykter

LAG DISSE VAKRE ISLYKTENE SELV

Fine å ha ute i mørket og så hyggelig å ønske gjestene velkommen med. Har du testet å lage islykter? Det er ikke vanskelig og blir skikkelig fint – så test det da vel! Du kan velge selv om du ønsker å lage med eller uten blomster, men har du aldri gjort det før kan det være lurt å teste uten først.

DU TRENGER:
Bøtte/plastboller
Vann
Noen blomster som snart er på hell

Fyll bøtter og plastboller med vann og sett det ut. Når vannet har fryst tar du de med inn og legger de opp ned i vasken. Er isklumpene vanskelige å få ut kan du skylle over med litt lunkent vann. Toppen av lykten er bunnen i bøtta, der er isen tynnest. Lag et passe stort hull så du får hånden din nedi, det kan du gjøre ved å bruke en liten hammer og hamre forsiktig. Avslutt med lunkent vann for å lage en jevn og fin kant, ta det litt rolig så du ikke smelter for mye. Vips så har du en islykt!

Dersom du ønsker å teste ut en med blomster er det en litt annen fremgangsmåte. Du trenger en stor bøtte og en litt mindre bøtte. Legg den lille bøtta oppi den store bøtta, nå er det mellomrommet mellom bøttene som skal bli til en vakker islykt. Legg de fineste blomstene med kronbladene ned, i bunnen av bøtta – det som er bunnen av bøtta vil bli toppen av lykta. Fyll deretter på med vann og blomster. Sett bøttene ut og la det stå til det har fryst. Deretter er det bare å bruke litt lunkent vann og løsne islykta fra bøttene.

Vi lover deg, det blir ekstra koselig å komme hjem når disse fine står utenfor døra!

Ps. de trenger noen timer, så la de stå over natta. Lykke til!