essential oil of the week

FRESHNESS I EN LITEN FLASKE

Eukalyptusolje er nok en av de eteriske oljene vi bruker hyppigst! Den deilige friske duften er utrolig behagelig –  det er ikke uten grunn at Camilla har valgt nettopp duften av eukalyptus til mange av sine produkter! Du har sikkert kjent det selv hvis du har pakket opp en bunt med eukalyptusgrener.

På grunn av sin deilige duft så er eukalyptusoljen spesielt godt å bruke i duftlamper i hjemmet og for å skape litt ekstra velværestemning på badet. Drypp noen dråper i badekaret, eller på gulvet i dusjen når du skal dusje – så deilig!

Eukalyptusoljen er også kjent for å virke oppkvikkende og rensende, og mange foretrekker å bruke den hvis de er tette i nesen, forkjølet eller hvis man trenger å booste immunforsvaret litt. Man føler seg også litt lettere i hodet når man snuser inn den friske duften. Å synke ned i et varmt badekar med noen dråper eukalyptusolje så fort en kjenner at man brygger på noe, kan absolutt anbefales!

Det er ofte brukt eukalyptus i massasjeoljer og -kremer, da det skal virke lindrende på ømme og såre muskler. Men husk at eukalyptusolje ikke skal spises, selv om det ofte brukes eukalyptus i tyggegummi eller tannkrem.

Vil du lese mer om eukalyptus og dens egenskaper? Da kan du sjekke ut denne siden, eller google «eukalyptus» så får du opp masse treff. Vi har også laget en miniguide om eteriske oljer, den finner du her.