Roasted tomato soup

EN VARMENDE OG GOD TOMATSUPPE 

Det er lite som slår en god hjemmelaget tomatsuppe på kalde vinterdager. Noen av dere så kanskje på instastory hvor mye vi koste oss med denne suppa, så vi deler så klart oppskriften med dere. Oppskriften holder til 3-4 porsjoner og er som vanlig litt på slump.

DU TRENGER: 
8 tomater
4 fedd hvitløk
1 stor gul løk
1 terning med grønnsaksbuljong i 5 dl vann
1 ss Tomatpurè
Timian
Basilikum
Olje til steking

SÅNN GJØR DU:
Del tomatene i to, fres de i en kjele sammen med olje, noen kviser timian og hvitløksfedd. Løken skal deles i grove biter og freses til den har fått en gyllen og fin farge, bland så inn 1 ss tomatpuré. Hell løken oppi kjelen med tomatene og fyll på med varm grønnsaksbuljong. La det koke under lokk i noen minutter sammen med en god neve basilikum. Bruk en stavmikser for å få en god og fyldig tomatsuppe, smak til med salt og pepper.

Har du et egg eller to liggende? Kok det og putt det i suppa. Yum, da er det bare å kose seg!