Crystal of the week

HEI LILLE CITRIN

Citrin er en såkalt solstein – som skal bringe med seg optimisme, glede, livsmot og varme. Og det er så absolutt egenskaper som skal få være med oss inni det nye året. Samtidig sies det at citrinen klarner hodet, gir overblikk, den gir ro og den skal oppmuntre til kreativ tankegang.

I Asia er citrinen og andre gule stener satt i sammenheng med klokskap, en opphøyet ro og sinnsro. Det er tett forbundet med den gule fargen – de buddhistiske munkene går jo kledd i gult! Og se, så vakker den er!

Det sies også at citrin har en positiv effekt på søvnen og at den skal hjelpe mot frykt. Jeg ble en gang fortalt av en klok dame at hun satte en citrin på nattbordet til barna når de hadde mareritt – da den skal ha en så fin beroligende effekt.

Med disse fine egenskapene er citrinen en fin sten å ha hjemme. Synes du krystaller er spennende, men ikke vet helt hvor du skal begynne? Vi har laget noen fine krystallguider til deg! Blant annet denne som gir noen gode tips til hvor du kan handle krystaller i Oslo, og denne som også tipser om noen nettbutikker for dere som ikke bor i Oslo.