Kombucha in the making

SCOBY DOOOOOOOO

Vi kom først over Kombucha på reise for noen år siden, og det har siden vært en favoritt. Kombucha er en fermentert te – frisk, boblende og leskende. Kanskje litt uvant smak for noen, men man blir fort vant til den og da blir det raskt en favoritt.

Med årene har det også blitt mer og mer tilgjengelig her hjemme, både på helsekostforretninger og i helt vanlige matvarebutikker. Og det er så digg! Men vi har også hatt lyst til å lære oss å lage kombucha selv! Og nå har vi fått tak i SCOBY (Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeast!). SCOBY er en bakteriekultur med bakterier som er veldig sunne for kroppen, og som setter i gang hele gjæringsprosessen hos kombuchaen.

Så nå står den her, krukken med vårt første forsøk på å lage vår egen kombucha. Og slik skal den stå og godgjøre seg i et par uker til.

Kombucha er ikke bare digg, det er også bra for kroppen! Siden det er en probiotisk drikk så tilfører den kroppen gode bakterier som styrker den sunne bakteriefloraen i magen. Og det igjen er kjent for å ha en rekke helsefordeler. Probiotiske og fermentert mat og drikke letter fordøyelsen og skal blant annet gi en renere og mer glødende hud.

Vi gleder oss til å smake på vår første hjemmelagde kombucha – kryss fingrene for at den blir vellykket!

Vil du lese litt mer om kombucha så finner du utallige treff når du googler det, blant annet denne avisartikkelen fra i sommer.