Tenerife, mer magisk enn du tror

ENTEN DU ØNSKER TOTAL AVSLAPNING ELLER RÅ NATUR ER DETTE ØYA FOR DEG

Vi dro på tur med TUI til Tenerife og ble slått i bakken av øyas vakre natur, de hyggelige menneskene og den gode maten. Vi trodde at Tenerife var paraplydrinker og masseturisme, men det viste seg å være noe helt annet og fullstendig magisk! Hvem skulle tro at man kunne finne roen her?

Har du ikke lyst til å sitte lenge på fly, men drømmer om litt sol på vinteren, er Tenerife stedet å dra. Tenerife er Kanariøyenes største øy. Nordsiden av øya er som en grønn oase hvor klima er fuktig og frodig.

På sørsiden er det tørt og varmt. Nettopp de forskjellene er grunnen  til at vi forelsket oss i denne øya. Tenerife har alt. Bare en 30 minutters kjøretur skiller nord fra sørsiden av øya. Og midt i ligger den 3718m høye vulkanen Teide som deler øya og forårsaker de forskjellige klimasonene.

Vi bodde og nøt late dager på det nydelige femstjerners luksushotellet TUI Sensatori Resort. Hotellet har en fantastisk spaavdeling, oppvarmede bassenger og er delt opp i ulike soner for familier og voksne og par.

Vi vil virkelig anbefale å leie en bil og kjøre rundt øya. Personlig elsket vi nordsiden. Turen over fjellet minnet oss om en tropisk utgave av Trollstigen. Og om du kjenner at sulten skulle komme er du alltid i nærheten av små perler du kan stikke innom for en god matbit!

I byen La Laguna kan man rusle rundt i gamle, fargerike smug og i shoppinggaten Calle Herredores. Der finner du alt fra luksuriøse butikker til lokale skatter. En av favorittene ble second-hand butikken ADC Vintage & Design, som du finner i Calle Ascanio y Nieves,1 . Butikken håndplukker retro designskatter og er verdt et besøk.

Og du, har du skikkelig lyst på god vegansk mat bør du stikke innom Tapasté. For bare 10 euro får du tre valgfrie, deilige retter, det er virkelig verdt et besøk!

Tenerife er så mye mer enn hva vi hadde forventet. Vi skal tilbake!

Les mer om TUIs reisetilbud her

Foto: Trine Merete Olsen