DIY Hjemmelaget leppeskrubb

PLEIENDE LEPPESKRUBB MED PEPPERMYNTE

På denne tiden av året er det litt fort gjort å få tørre lepper. Da er det to ting som gjelder – en skikkelig god leppebalm og en god leppeskrubb! Og en god leppeskrubb lager du enkelt selv. Det aller fleste av ingrediensene har du nok allerede i kjøkkenskapet ditt!

Du trenger følgende:

– Kokosolje

– Honning

– Brunt sukker

– Hvitt sukker

– Peppermynteolje (det får du tak i på de fleste apotek!)

Finn frem en liten bolle og bland kokosolje, honning og begge typer sukker. Du kan selvfølgelig droppe den ene typen hvis du ønsker, men det er litt digg med litt ulike teksturer og størrelser på sukkerkornene. Når du har kommet frem til den konsistensen du synes er perfekt, så tilsetter du noen dråper peppermynteolje. Vær litt forsiktig med peppermynteoljen, den er ganske sterk – prøv deg litt frem til du synes den er akkurat passe frisk!

Da er det bare å smøre på et tykt lag på leppene. Masser skrubben godt inn med fingeren, før du smører leppene litt mot hverandre. La blandingen ligge på leppene litt, før du tørker den vekk med en varm, våt klut. Vi lover skikkelig freshe lepper!

En slik leppeskrubb kan jo være en perfekt liten julegave også! Fyll opp i en lekker liten krukke, eller en fin liten boks og knyt på et fint silkebånd.