Fresh sitrussalat på en mandag

EN DIGG VINTERSALAT PÅ EN FIN MANDAG

På denne tiden av året er sitrusfrukter litt ekstra gode, og ekstar godt er det å bruke de i matlaging! Denne digge salaten er super når du har lyst på en frisk, liten rett eller perfekt som en siderett ved siden av sesongens gryter eller middager. Den er frisk, saftig og knasende – alt på en gang. Og utrolig nydelig med alle fargene sine!

For å lage denne salaten trenger du følgende:

– Appelsiner

– Grapefrukt

– Gulrot

– Rødbeter

– Pastinakk

– Bjørnebær

– Mynte

– Litt olivenolje, pepper og saft fra appelsin

Skjær gulrot, pastinakk og rødbeter i tynne, fine strimler. Vend strimlene i litt olivenolje og litt appelsinsaft. Skrell og skjær appelsiner og grapefrukt i tynne skiver og fordel over strimlene med rotfrukter. Knip av noen blader mynte og fordel over salaten, pynt med bjørnebær på toppen. Sprinkle med litt olivenolje og appelsinsaft, og litt pepper.

Ganske så enkelt å slenge sammen med andre ord. Men utrolig digg,! Og med alle de flotte fargene sine er den et helt nydelig blikkfang på middagsbordet!