Søt & salt fikensnack

SØTT, SALT OG KNASENDE

Det er noe litt eksotisk med denne lille, lubne frukten. Så skjør og delikat, men samtidig «litt frempå». Hver gang den brukes i en rett, så blir den lett veldig iøyenfallende – med sitt vakre ytre. Samtidig er den ganske så diskret på smak, men langt fra smakløs.

Vi blir like glade hver gang vi ser den dukker opp i butikken! Den er deilig i salater, som vakker pynt på kaker eller på et knekkebrød sammen med en god ost.

Men nå er det denne kombinasjonen vi liker best! Fiken med mørk sjokolade og knasende pistasjenøtter.

Det er så enkelt, men samtidig så deilig! Alt du trenger er en god mørk sjokolade som egner seg til å smeltes, pistasjnøtter og ferske fiken.

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Hakk opp pistasjnøtter og putt i en liten bolle. Del deretter hver fiken i to og dypp halvveis i den smeltede sjokoladen, deretter i pistasjnøttene. Sett fikene forsiktig på et fat og sett fatet i kjøleskapet så sjokoladen får stivne.

Nyt – det er umulig å bare ta én!