Homemade ginger shots

LAG HJEMMELAGET GINGER SHOTS 

I disse forkjøla tider er det digg å ha en flaske hjemmelaget ginger shoots stående i kjøleskapet. Kommer du hjem til meg vil du alltid finne en stor flaske av dette stående i kjøleskapet året rundt. Man kan ta en shoot som det første du gjør på morgenkvisten, eller lage te av den. Akkurat det er min favoritt! Så enkelt å helle litt av denne blandingen over på en tekanne og fylle opp med varmt vann. Også litt honning da. Og da er manuka honing favoritten. ( Og hvorfor jeg fortrekker det kan du lese mer om her)

Det finnes en rekke oppskrifter på hvordan man lager ginger shoots. Selv lager jeg det litt på slump da det er umulig å gjøre feil.  Du trenger fersk ingefær, sitron og vann. Og en god blender.

Skjær ingefær opp i mindre biter og putt det i en blender. Jeg liker å fylle opp med litt vann da jeg synes blandingen blir litt for sterk hvis jeg ikke vanner den litt ut. Skjær av skallet på 2-3 sitroner og putt sitronen i blenderen sammen med resten av ingrediensene. Kjør det hele sammen til du har en flytende masse. Sil blandingen før du heller væsken over på en flaske.

Perfekt å kickstarte dagen med! Og du? Er det første gang du prøver dette så begynn med å lage te av blandingen. Å shotte røsker skikkelig, men når du er vant med det er det skikkelig digg!