Pia’s Ubud guide

WHAT TO DO, EAT, AND SHOP IN UBUD 

Ubud på Bali er en oase for deg som er opptatt av en holistisk og sunn hverdag! Ubud blir kalt det «The Spiritual capital of the world» og aldri noensinne har jeg spist så mye god og sunn mat som det jeg gjør her! I jungelen av steder er det fint å vite hvor man bør dra. Jeg har fått min gode venn, yoga og detox coach Pia Meliane til å liste opp sine absolutte Ubud favoritter! Pia bor på Bali og er kvinnen bak Helenika Travels som arrangerer detox og helsereiser rundt om i verden. Her er første del av hennes sunne Ubud guide

Nr. 1.: Bali New Earth Haven (Akasha)

Sunn mat, magisk atomsfære og her arrangeres det ofte eventer og workshops. Er også her jeg holder retreatene mine.

Nr. 2.: Taksu

En av mine favoritt steder i Ubud. De har ett fantastisk spa med dyktige terapeuter, og har en av mine favoritt behandlingsformer – thai massage.

De har helt klart byens beste gourmet råkost meny. Vegansk raw food blir aldri det samme igjen etter ett besøk her.

Nr. 3.: Radiently Alive Yoga studio

Mitt favoritt yoga studio i Ubud med daglige klasser og workshops. De har også flying yoga som er super gøy.

Nr. 4.: Seeds of life – raw food cafe and tonic bar

Noe av den sunneste maten du finner i Ubud. Alt er råkost og plantebasert. De har også en «Chinese medicine tea lounge» som jeg er stor fan av.

Perfekt sted å henge for sånne laptop nomader som meg med rask wifi. Det er veldig akseptert på steder som dette at man jobber på data så kontoret blir med deg der du er.

Nr. 5.: Hanging gardens of Bali

Ett av mange resort perler i Ubud, dette stedet må bare oppleves. Junglelux.

Nr. 6.: Earth Cafe and Market

Her finner man en herlig blanding av en raw food cafe med stor meny, en helsekost med godt utvalg og Ubud sin egen lille kino, Paradisio, hvor de kun viser spesielt utvalgte filmer og dokumentarer, gjerne med ett godt budskap.

Nr. 7.: Yoga Barn

En av verdens mest suksessfulle yoga sentere. Her har de stor utvalg i yogaklasser, teacher trainings, eventer og festivaler. Du finner mer informasjon på www.balispirit.com

De har ett eget spisested og en egen juicebar. Her har de også ett behandlingssenter med spennende behandlinger.

Nr. 8.: Sayuri healing foods.

En av mine mange favoritt spisesteder i Ubud. Her har man også muligheten til å bli med på «non coking coking classes» hvor du lærer å lage raw food retter.

De har også en insane kakedisk, hvor alle kakene er råkost og frie for gluten, melk og sukker.

Nr. 9.: Five elements

Wellness destination. Gourmet raw food restaurant. Du kan også sjekke inn her i din egen hytte med utsikt til natur og en elv fra badekaret.

De har ett utrolig bra spa hvor du kan prøve en behandlingsform som heter Watsu, water therapy. Her blir du dratt rundt i rolige tai chi bevegelser av en watsu terapeut.

Nr. 10 : Sage – vegan bistro

Veldig tasty og sunn mat, ligger litt på utsiden av Ubud sentrum men er verdt ett besøk. Beste veganske burgeren jeg noengang har spist, og jeg pleier bytte ut burger brødet med platanos, da jeg kjører glutenfritt.