hjemmelaget jordbærgele

SMAKEN AV SOMMER PÅ KNEKKEBRØDET

Noe av det beste jeg visste om da jeg var liten var bestemor sin hjemmelagde ripsgele. Det fristende røde glasset som lyste opp i kjøleskapet og som smakte så godt på brødskiva. Her om dagen prøvde jeg meg på en lignende variant, men med jordbær istedenfor. Og det ble så godt! Også er det mye enklere å lage enn man skulle tro!

Du trenger:

600 gram frosne jordbær
1 liter vann
12 gelatinplater
Ca. 100 gram sukker. (Smak litt til hvor søtt du vil ha det underveis og juster mengden deretter)

Kok opp de frosne jordbærene med vann og sukker og la det stå og småkoke forsiktig slik at du får ut all den deilige jordbærsmaken. Sil blandingen slik at de kokte jordbærene og frøene blir liggende igjen og du sitter igjen med en fin rød væske. Følg instruksjonen på gelatin pakken. Vanligvis skal platene ligge i kaldt vann i noen minutter til de blir myke. Tilsett deretter gelatinen over i den varme jordbærsaften og rør det hele sammen til gelatinen løses opp. Hell blandingen over på glass og sett de kjøleskapet til natten over.

Da er det bare å nyte! GOD SOMMER!