Syltetøy med Chiafrø

HJEMMELAGET BRINGEBÆRSYLTETØY UTEN SUKKER

Nyrørt bringebærsyltetøy er for meg smaken av sommer. Jeg tenkte å dele oppskriften på hvordan jeg gjør det. Hvitt sukker er byttet ut med lønnesirup også bruker jeg chiafrø for å tykne syltetøyet slik at det ikke blir så flytende. Også litt sitronskall, det piffer alltid opp smaken.

Du trenger:
Ca 4 dl fryste bringebær. Du kan selvfølgelig også bruke ferske.
3 ss chiafrø
Jeg buker ca 1 spiseskje lønnesirup, men her kan du selv smake deg frem
Ett par cm sitronskall

Putt bærene i en kjele og kok det opp sammen med alle ingrediensene. Mos det hele sammen, hell blandingen over på ett glass og sett det i kjøleskapet-. Syltetøyet vil tykne når chiafrøene sveller opp i kjøleskapet. Da er det bare å nyte smaken av sommer. Perfekt å lage nå i pinsehelgen hvor man har tid til lange deilige frokoster.