Mine Oslo Favoritter

OSLO’S MEST UNIKE CAFE MED VERDENS BESTE UTSIKT

Det er meldt strålende sol til helgen og skal du ut å rulse i det fine været så anbefaler jeg deg sterkt å rusle innom Naustet. Naustet er en del av kunstprosjektet SALT som  har som mål å bringe kunst, musikk, mat og arkitektur sammen i enestående omgivelser ved vannkanten i Oslo.

Naustet ligger i ett lite trehus like ved sjøen på Festningsallmenningen mellom Operaen og Vippetangen. Kafe’en er bygd av drivved funnet langs kysten og det føles som å komme hjem til bestemor eller bestefar med den fantastisk nostalgiske innredningen.

Stedet har også sin egne vedfyrt badstue som grupper opptil 8 personer kan leie i ett par timer. De har en egen bademester som sørger for at badstuen er oppvarmet og at alt er på stell til der ankommer. Og skulle du bli litt for varm er det bare å hoppe i Oslo Fjorden som ligger like utenfor.

Jeg er helt forelsket i dette stedet og kjenner at jeg har lyst til å flytte inn. Naustet er kun åpent fra Onsdag til Søndag og menyen er like fascinerende som stedet.

Her serveres det sort kaffe, Earl Grey te, tørrfisk, vin, øl og hjemmelagde sveler!

Og på fine soldager grilles det hamburgere over åpen grill! <3

Også utsikten da. Sitt ute på de mange fine benkene eller sitt inne og nyt utsikten over operaen, den deilige blå sjøen og båter som tøffer forbi.

En helt unik liten perle i Oslo. og ett av mine favorittsteder akkurat nå. Klikk deg gjerne inn på salted.no og havfolk.no for mer info.

Og du? Har du noen Oslo favoritter, tips til steder jeg bør besøke? Del gjerne!
Du finner en oversikt over flere av  mine Oslo favoritter her.