Mini pavlova med lemon curd
VERDENS BESTE KAKE!
Min yndlingskake av de alle, Pavlova! Kombinasjonen av søt seig marengs, syrlig lemon curd og friske bær er for meg himmel! Du kan lage det som en stor kake, eller lage små porsjonskaker sånn som jeg har gjort. Perfekte kaker å lage til 17 mai da disse ikke krever mye tid også er de såre enkle å få til.
Du trenger:
4 eggehviter
180-200 g sukker
Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i sirkler.
Stek på nederste rille i ovnen ved 120-130 grader i ca. 1 time. Marengsen skal tørke ut mer enn den skal steke. Skru av ovnen etter en time og la de stå og avkjøle seg der inne
Du kan pynte de med hva enn du synes er best. Jeg elsker syrlig lemoncurd (som du finner oppskrift på her), krem og friske bær er godt. Ekstra fine blir de med spiselige blomster og siden det er 17 mai har jeg pyntet med litt bladgull.
Hei snupi!
Hvor mange dager før bruk kan man lage marengsene? Og hvordan skal de oppbevares?
Samme spørsmål vedr lemon curden:)
Hei Elisabeth! 😀 lemon curd skal oppbevares i kjøleskapet i ett tett glass, og da holder sånn ca i 2 uker. Du kan fint oppbevare en ferdigstekt marengsbunn i opptil en uke. Klem Camilla 😀
Og da oppbevarer man marengsene i kjøleskap i en boks eller i plast? Eller? Hjelp
Cirka hvor mange småkaker gir denne oppskriften? ☺️
Hei Tina! det kjenet jeg at jeg ble litt usikker på da jeg denne gangen lagde flere runder til noen andre blogginnlegg. Kommer litt ann på hvor store sirkler du lager, men sånn ca 6-8 stykker vil jeg tro. Klem Camilla 😀
Herlig! Det var en fin vri. Elsker pavlova, og så er det så enkelt å lage. Nam nam 🙂
xo http://la-mar.no
Det er noe av det beste som finnes! <3
Så flotte pavlovaer – hvor får du tak i spiselige blomster?
Hei Janicke. de har det blant annet på Jacobs på Holtet. klem Camilla 😀
Du er så inspirerende, Camilla!
Kanskje du kan lage et innlegg hvor du viser matinnkjøp som du gjorde på snap her etter du kom tilbake fra LA. Var så mye vegetarisk og ikke minst sunt som så så godt ut.
Tusen takk Helene. Kanskje jeg skulle laget en liten video på mine topp 10 produkter på kjøkkenet? Klem Camilla 😀
Ja, det syns jeg du skal lage
Jeg håper du snart gir ut en matbok, slik at jeg kan ha alle dine fine, gode og inspirerende oppskrifter på et sted 🙂 Disse såg nydelige ut!!!
<3 <3 <3
Jeg elsker pavlova og disse var kjempefine! 😀 Det går faktisk an å lage pavlova av aquafaba, i stedet for egg, og det blir helt klin likt! Ganske rart, men veldig kult! 😀
http://siljealice.com
Hav er Aquafaba Silje Alice? 😀
Aquafaba er det stivelsesrike kikertvannet fra hermetiserte kikerter. Det har mange av de samme egenskapene som eggehvite og kan derfor brukes som erstatter for eggehviter i for eksempel pavlova. Det er skikkelig food science! 😀
http://siljealice.com
Det visste jeg ikke! Takk for tips Silje Alice! <3 klem camilla
Prøvde å lage denne lemon curden i dag til å ha på pavlova, men den ble aldri tykk i konsistens, og nå ser jeg at andre bruker maizena? Hvordan fikk du den tykk uten? 🙂
Hei Mia. 🙂
Der finnes nok mange gode oppskrifter der ute, men Maizena trenger du ikke. Ps. Du må avkjøle den helt før du ser hvordan konsistensen blir. Husk å videreutvikle blandingen hele tiden mens du varmer den opp / ikke koker. Lykke til! Klem Camilla
Husk å røre blandingen hele tiden skulke det stå. #autocorrect
Hei, du har ikke eddik og maizenna i marengsen din.. ble de seige allikevel selv om de stod en dag eller to?
Hei Elisabeth! Det finnes en rekke oppskrifter på marengser som er gode så det er bare å prøve seg litt frem, men selv liker jeg å lage de uten eddik og de holder seg seige. Klem Camilla 😀