EGGS BAKED IN AVOCADO

2016-01-24-15.34.15

EGGS AND AVOCADO, 2 OF MY FAVORITE THINGS

Jeg elsker egg og jeg elsker avokado så når jeg kan kombinere de to ingrediensene i en rett så sier det seg selv at det er en vinner! Del en avokado i 2 og knekk ett egg oppi. Bak det i ovnen til egget har den konsistensen du liker best. Selv liker jeg at plommen er rennende og god.

eng-div-21

I love eggs and I love avocado. No wonder then that I love eggs baked in avocado! It’s so easy and so good! Cut the avocado in half and carefully remove the seed. Crack the egg directly in the avocado, but  be careful. It might overflow and make a mess.You can also gently scoop out one of the yolks with a medium spoon and place it into the hole of the avocado. Then continue spooning the egg whites into the avocado hole till it’s full. It all depends on how big your avocado is.

2016-01-24-15.15.35

Ps. For å få plass til ett helt egg må du hule ut avokadoen litt ekstra med en skje. Og jo større avokado du har jo lettere er det å få plass til egget!

eng-div-3

Place in the oven and bake for 10 to 15 minutes. Cooking time will depend on the size of your eggs and avocados. Just make sure the egg whites have enough time to set.

2016-01-24-15.36.53

Hell over litt olivenolje, salt, pepper, chilli og noen friske urter. Ekstra godt er det med litt revet parmsan over også. Jeg elsker oppskrifter som dette. Deilige retter som ikke tar lang tid på morgenkvisten og som er stappfull av god næring for kroppen. Og skulle du ha noe sprøstekt bacon på lur så prøve gjerne å dryss det over også. Spis avokado/egget som det er eller smør det over en sprøstekt toast. Mmmm…Det er bare å nyte!

eng-div-3

Remove from the oven and season with salt, pepper,chilli and garnish of your choice. Bacon and a drizzle og parmesan is really good! Eat it as it is or spread it over toast.