I call it Bubble water

2016-01-14-10.26.53-1

IT REALLY IS CHIA WATER BUT WHERE’S THE FUN IN THAT NAME?

Vann med chiafrø høres kanskje ikke så godt ut, men gjør du det riktig så er det sjukt godt. Og ikke bare for smaksløkene, kroppen din vil å takke deg. Jeg fikk oppheng på denne drikken da jeg var Kuala Lumpur og fant det hos LA Juiceria, på en av de mange kjøpesenterene de har der. Chia Fresca er det orginale navnet på denne drikken som er en kombo av smaksatt vann, kokkosvann eller juice med de små superfrøene chia. Chia er små frø som sveller opp når de kommer i kontakt med væske og er stappfulle av omega 3, kalsium, jern, magnesium og sink for å nevne noe. Så i tilegg til å slukke tørsten får du i deg en haug med næringstoffer.

eng-div-21

Water with chia may not sound like the most sexy drink, but do it correctly and it’s delicious. And it’s not just the taste buds that become happy, your body will thank you as well. I drank this a lot when I was Kuala Lumpur, I found it at LA Juiceria in one of the many shopping malls they have there. Chia Fresca is the original name of this drink which is a combo of flavored water, coco water or juice with the super seed chia. Chia are small seeds that swell up when they come in contact with the liquid and they are full of omega 3, calcium, iron, magnesium and zinc to name a few. So in addition to quench your thirst you’ll get a bunch of good nutrients.

2016-01-14-10.28.54

Du kan lage utallige varianter av denne drikken. Her er en av mine favoritter. Fyll en vannflaske med 1-2 spiseskjeer med chia og fyll opp flasken med vann. Tilsett litt presset grapefrukt, sitron, fersk ingefær og mynte. La det stå og svelle i kjøeskapet i 10 minutter og det er klart. Du kan også bruke kald grønn te som base om du foretrekker det. Enjoy!

eng-div-3

You can create countless variations of this beverage. This is one of my favorites. Fill a bottle with 1-2 tablespoons of chia and fill it up with water. Squeeze some grapefruit, lemon, fresh ginger and mint. Leave it to swell in the fridge for 10 minutes and it ‘s done.! You can also use cold green tea as a base if you prefer. Enjoy!

2016-01-14-10.27.30