Opplev min drømmereise

Innlegget er skrevet i samarbeid med Samadhi Opplevelser.

Om jeg lukker øynene kan jeg fortsatt føle sanden mellom tærne. Fra endeløse sanddyner i Dubais ørken til hvite sandstrender på en bitteliten øy i Maldivene. Turen jeg nylig kom hjem fra er uten tvil den beste ferien jeg noensinne har hatt. Unike opplevelser utenom det vanlige med fokus på  ro og helse. Akkurat hva jeg ønsker meg av en ferie. Jeg er så glad for at jeg ble kjent med Gry fra Samadhi Opplevelser som la opp denne turen til meg og min kjære (Du kan også oppleve deler av, eller hele denne fantastiske drømmereisen. Samadhi har opplegg i alle prisklasser.)  Jeg sitter igjen med så mange minner som vil følge meg resten av livet. Å reise er for meg påfyll i sjelen, og jeg føler jeg kommer hjem som et bedre og klokere menneske hver eneste gang.

Turen startet på Banyan Tree Al Wadi i ekte tusen og en natt ånd. Vi bodde i dette fantastiske huset (savn!)

– og kjølte oss ned i vårt private svømmebasseng. Midt i ørkenen!

Det var så vakkert der. Jeg hadde aldri trodd at ørkenen skulle ta en så stor bit av hjertet mitt, men det gjorde den!

Sunrise Yoga blant endeløse sanddyner er også å anbefale. Du står opp grytidlig mens det fortsatt er bekmørkt ute og blir møtt av din private yogalærer med brennende fakler som tar deg inn i den eksotiske ørkenen. Mens mans stå der og vekker opp kropp og sjel i takt med at naturen rundt deg gjør det samme – Magisk!

Deretter dro vi til Dubai. Late dager i vakre omgivelser.

I Dubai er det meste nytt og fantastisk. Alt skal være størst og best, noe som er gøy å oppleve. Men, Dubai har også skjulte skatter og opplevelser som vi fikk oppleve via Samadhi.  Det er fint å føle på det som er mer ekte også.

Vi hadde en fantastisk lunsj sammen med Gry og den lokale smykkedesigneren Farrah midt i hjerte av gamlebyen. Jeg hadde nok aldri klart å finne frem til denne perlen på egenhånd da det kan virke litt lukket og forbudt å bevege seg inn, men det er det altså ikke. Her ligger hyggelige kafeer, et designhotel, små koselige butikker, og  mange lokale gallerier. Utrolig vakkert og inspirerende.

Også veldig inspirerende å snakke med en kvinne som bor og er oppvokst i Dubai. Det er lett å tenke at man ikke har noe til felles og at hennes verden er helt annerledes og fremmed fra min, men mennesker er mennesker.  Farrah designer smykker, og driver turistvirksomhet i Dubai i samarbeid med Samadhi. Et møte på kryss og tvers av kulturer som jeg alltid vil huske <3

Flere bilder fra gamlebyen finner du her.

Deretter gikk turen inn i den vakre ørkenen igjen.

Denne gangen var det ørkensafari. Å kjøre over sanddyner i en gammel Landrover fra 50-tallet mens man ser endeløs ørken på alle kanter er helt magisk!

Elsker å løpe over sanddyner <3 Sanden her er helt annerledes enn den du finner på stranden. Den kryper inn i alle kriker og kroker, men fester seg liksom ikke. Mykeste jeg noen sinne har opplevd. Fantastisk gøy!

Etter timer blant sand og vakkert landskap er det middag i beduinleiren som gjelder når solen går ned rundt deg. Nyyydelig mat og om man vil kan man få sove over her under åpen himmel. Tenk deg stjernehimmelen!

Fra Dubai til Maldivene er det en kort flytur. Da vi landet på vakre Komandoo ble jeg helt slått ut av hvor vakkert det var. Aldri noensinne vært på et vakrere sted. Noe av sjarmen er hvor uberørt naturen rundt er. Husrevet som ligger rundt den 100 ganger 500 meter store øya er heeelt fantastisk. Her svømmer det skillpadder, rokker, haier og fisker i alle regnbuens farger overalt!

Og å snorkle her er et MUST! Jeg møtte til og med på en sea turtle på en av turene.

Det føltes som å leve i en Bounty reklame. Det er ikke mange gjester her og det er noe av luksusen. Her får du ro!

Vi bodde i  en av disse Watervillaenen. Verdens beste utsikt!

Jeg elsket også at man går barbeint over alt (tilogmed i restauranten er det sand på gulvet.)

Så vakkert!

 

På vei til frokost langs strandkanten.

 

Menneskene som jobber her på øya fortjener også ros. Når man er på et så lite sted har det veldig mye å si at de få som er rundt deg er verdens snilleste. Det er med på å gjøre ferien ekstra fin.

Jeg kjenner at jeg allerede lengter tilbake. Litt flere bilder av det vakre stedet finner du her. Og skulle det friste med en tur litt utenom det vanlige så anbefaler jeg Samadhi Opplevelser på det varmeste. <3