Margherita Missoni & Moi

Jeg var så heldig å få møte selveste Missoni arvingen Margherita for en liten prat på Nobis Hotel i Stockholm i går. Hun er beundret for sin vakre stil av kvinner verden over og i ett grått antrekk fra topp til tå trippet jeg litt smånervøst inn på suiten for en liten prat med den velkledde kvinnen. Dette burde jo ha vært dagen for ett litt mer fargerikt antrekk for min del, men siden jeg ikke er noe flink til den slags spurte jeg Margherita om råd.

Har du ett godt tips til oss kvinner som synes der er litt vanskelig å kle seg i farger og mønster fra topp til tå?
-En enkel regel når det kommer til å mikse forskjellige print er å holde det i samme fargeskala. Så selv om du bruker forskellige mønster på under og overdel vil det ikke se rotete ut. Det vil se bra og ut så lenge fargene ikke spriker. Det er det beste tipset jeg har å gi.

Har du dager der du kler deg i helt sort eller kler du deg alltid i farger og print?
– Jeg har dager der jeg kler meg i sort fra topp til tå, men bruker for det meste farger. Når det gjelder kvinners redsel for å kle seg i farger tror jeg det hele er en vanesak. Selv tenker jeg ikke over det lenger. Jeg tror noen føler at de drar til seg for mye oppmerksomhet når de bruker farger, men det er som sagt en vanesak.

 Hvorfor takket Missoni ja til å lage en kolleksjon i samarbeid med Lindex?
– Hovdegrunnen til at vi takket ja til dette samarbeidet var veldedighetssiden av prosjektet. At 10 % av det totale overskuddet går til brystkreftsaken betyr mye for oss.  Jeg kjenner godt til Rosa Sløyfe aksjonen. Da jeg bodde i USA jobbet jeg for Este Lauder. Evelyn Lauder er kvinnen bak rosa sløyfe aksjonen. Så jeg har jobbet  og støttet kampen mot brystkreft i mange år. Alt i alt synes jeg man skal bidra når man har mulighet til det. Ikke bare gir det Missoni en fin mulighet til å vise seg frem, vi får også støttet en god sak.

 Hva var inspirasjonen bak Missoni by Lindex kolleksjonen?
– Vi tenkte at dette var en fin måte å vise frem varemerket Missoni til skandinavere så vi prøvd å lage plagg som vil falle i smak blant nordiske kvinner.Vi tenkte mye på snitt og på hvordan kvinner her kler seg. Vi valgte også å bruke de klassiske Missoni mønstrene og fargene bare i en mørkere valør..

Du ser alltid så flott ut. Er du en av de som planlegger antrekket ditt og legger frem klærne du skal ha på deg kvelden før?
– Nei, det gjør jeg aldri, men når jeg skal ut å reise så planlegger jeg hvert eneste antrekk. Jeg reiser alltid uansett bare med håndbagasje. Selv når jeg skal være borte over en lengre periode så pakker jeg aldri store kofferter jeg ikke kan ta med inn på flyet. Jeg har akkurat vært i LA i 3 dager og i NY i 5 og nå er jeg her i Stockholm. Alle de antrekkene fikk jeg plass til i håndbagasjen min. Jeg hater å stå og vente på bagasje så på denne måten så slipper jeg det.

Hva er det vakreste plagget du har i hele din fantastiske garderobe. Har du ett plagg som er en evig favoritt?
– Jeg har en kåpe som jeg fikk av bestemoren min. Det er en Lanvin kåpe fra 1947 som hun kjøpte i sin tid på ett loppemarked i Paris. Den er helt fantastisk vakker! Den er helt sort og veldig enkel med verden nydeligste snitt.

Missoni by Lindex kolleksjonen kommer i salg 25 september. Og slik så det ut da kolleksjonen ble vist på den Italienske ambassaden senere på kvelden.