Homemade ginger shots


February 5, 2018


LAG HJEMMELAGET GINGER SHOTS 

I disse forkjøla tider er det digg å ha en flaske hjemmelaget ginger shoots stående i kjøleskapet. Kommer du hjem til meg vil du alltid finne en stor flaske av dette stående i kjøleskapet året rundt. Man kan ta en shoot som det første du gjør på morgenkvisten, eller lage te av den. Akkurat det er min favoritt! Så enkelt å helle litt av denne blandingen over på en tekanne og fylle opp med varmt vann. Også litt honning da. Og da er manuka honing favoritten. ( Og hvorfor jeg fortrekker det kan du lese mer om her)

Det finnes en rekke oppskrifter på hvordan man lager ginger shoots. Selv lager jeg det litt på slump da det er umulig å gjøre feil.  Du trenger fersk ingefær, sitron og vann. Og en god blender.

Skjær ingefær opp i mindre biter og putt det i en blender. Jeg liker å fylle opp med litt vann da jeg synes blandingen blir litt for sterk hvis jeg ikke vanner den litt ut. Skjær av skallet på 2-3 sitroner og putt sitronen i blenderen sammen med resten av ingrediensene. Kjør det hele sammen til du har en flytende masse. Sil blandingen før du heller væsken over på en flaske.

Perfekt å kickstarte dagen med! Og du? Er det første gang du prøver dette så begynn med å lage te av blandingen. Å shotte røsker skikkelig, men når du er vant med det er det skikkelig digg!

 

18 comments

Join the conversation
  • Mia - February 5, 2018 reply

    Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? ☺️

    Camilla Pihl - February 5, 2018 reply

    Tja,1 ukes tid sånn ca. Klem Camilla 😀

  • Sara - February 5, 2018 reply

    Shoot? Tror det er shot du mener:-) hihi.. Skal absolutt prøves!

    Camilla Pihl - February 5, 2018 reply

    Ha ha ha! Takk Sara! <3

  • Beate - February 5, 2018 reply

    Det må jeg prøve! 🙂 Hvor har du kjøpt den fine beholderen og shot glasset?

    Camilla Pihl - February 5, 2018 reply

    Hei Beate! Flasken har jeg fått i gave fra en venninne og det lille shot glasset kommer fra Frederik Bagger. Klem Camilla 😀

  • Silje Alice - February 5, 2018 reply

    Jeg ELSKER ingefærshots, det er så godt! Det er nesten så jeg har lyst til å si, jo sterkere jo bedre! 😀 Du kvikner skikkelig til og klar for dagen på 1-2-3! 😀

    http://siljealice.com

    Camilla Pihl - February 5, 2018 reply

    Man blir helt avhengig 😀

  • Solveig - February 5, 2018 reply

    Hei! Har kommentert før, sendt deg melding på insta og lurer fortsatt: hvor er buksa i dette innlegget fra?:D så utrolig lyst på den!!! Ser flere har spurt uten at du har svart, please do shareMååå ha den! http://www.camillapihl.no/2018/01/29/todays-17/#comments

    Camilla Pihl - February 5, 2018 reply

    Hei Solveig! Sorry, jeg glipper på svare innimellom. Den er fra Holzweiler. Klem Camilla 😀

    Solveig - February 5, 2018 reply

    1000 takk<3

    Camilla Pihl - February 5, 2018 reply

    En Glede! ❤️

  • Trude - February 5, 2018 reply

    Hei! Elsker ingefærshots, men har aldri laget det selv før, så det må prøves! Et par spm: hvor mye ingefær bruker du til 2-3 sitroner? Og er det sitronskallet eller kjøttet du bruker..? 🙂

    Camilla Pihl - February 5, 2018 reply

    Hei Trude! Jeg bruker sitronkjøttet 🙂 og ca 2-3 ingefær røtter 🙂 klem Camilla

    Trude - February 6, 2018 reply

    Takk! Da skal forkjølelsen bort!

    Camilla Pihl - February 6, 2018 reply

    God bedring! <3

  • Renate - February 7, 2018 reply

    Har laget ingefærshot før i juicemaskin, men aldri i blender. Derfor lurte jeg på om du tar bort skrellet på ingefæren eller har du det bare på oppi blenderen? Hørtes veldig godt ut med sitron oppi, har brukt epler jeg

    Camilla Pihl - February 7, 2018 reply

    Hei Reante! Jeg tar ikke bort skallet, mne skyller den godt og siler blandingen før jeg drikker den. Klem Camilla 😀

Join the conversation