hjemmelaget jordbærgele


July 6, 2017


SMAKEN AV SOMMER PÅ KNEKKEBRØDET

Noe av det beste jeg visste om da jeg var liten var bestemor sin hjemmelagde ripsgele. Det fristende røde glasset som lyste opp i kjøleskapet og som smakte så godt på brødskiva. Her om dagen prøvde jeg meg på en lignende variant, men med jordbær istedenfor. Og det ble så godt! Også er det mye enklere å lage enn man skulle tro!

Du trenger:

600 gram frosne jordbær
1 liter vann
12 gelatinplater
Ca. 100 gram sukker. (Smak litt til hvor søtt du vil ha det underveis og juster mengden deretter)

Kok opp de frosne jordbærene med vann og sukker og la det stå og småkoke forsiktig slik at du får ut all den deilige jordbærsmaken. Sil blandingen slik at de kokte jordbærene og frøene blir liggende igjen og du sitter igjen med en fin rød væske. Følg instruksjonen på gelatin pakken. Vanligvis skal platene ligge i kaldt vann i noen minutter til de blir myke. Tilsett deretter gelatinen over i den varme jordbærsaften og rør det hele sammen til gelatinen løses opp. Hell blandingen over på glass og sett de kjøleskapet til natten over.

Da er det bare å nyte! GOD SOMMER!

7 comments

Join the conversation
 • Samira - July 6, 2017 reply

  Mmm, så utrolig digg!! <3 Perfekt til helgen når det er meldt så varmt her hjemme! Takk for oppskrift 🙂

  Camilla Pihl - July 7, 2017 reply

  En glede samira! <3

 • Ingrid - July 6, 2017 reply

  Det var jo en artig og grei variant av gelé. Ripsgele har jeg aldri fått til å bli stiv. Den lages jo uten gelatin. Gelatin skal være sunt har jeg hørt og godt for huden også. Tror den inneholder kollagen. Gelatin lages av knokler, sener og brusk av dyr, så dette er vinn vinn. Godt for kroppen og deilig for ganen.
  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 • Charlotte - July 6, 2017 reply

  Yummy! Den så virkelig god ut <3
  http://www.charlottetunes.no

  Camilla Pihl - July 7, 2017 reply

  Smaker sommer! <3

 • Silje Alice - July 7, 2017 reply

  Dette fikk jeg lyst til å prøve å lage en vegansk versjon av, med agar agar i stedet for gelatin! 😀 Er sikkert kjempegodt på nybakt brød!

  http://siljealice.com

  Camilla Pihl - July 10, 2017 reply

  Så godt på nybakt brød! <3 Spennende ¨å høre om det funker med agar agar 😀 klem Camilla 😀

Join the conversation